Castelul din Carpati

Cand am citit pentru prima oara despre Castelul din Carpati gandul m-a dus evident catre proaspat retrocedatul si particularul Castel Bran . Mi-am zis ca daca tot avem un plan atat de maret cam cu aceeasi suma am fi putut sa alegem : ori platim familei Regale si pastram in Patrimoniul National Castelul deja existent ori dam cu semetie peste nas Habsburgilor si facem un Castel Nou :) Uite ca am ales partea a 2-a.

Trecand peste faptul ca doar viitorul ne poate demonstra daca am avut dreptate sau nu iar istoricul vacantelor nu e prea bun de ce as crede eu ca aceasta statiune noua va fi asa cum o descriu ? Nu va suna cam ca acei 1000 km de autostrada in 5 ani ? Sau ca salariile profesorilor marite ” imediat dupa ce castiga alegerile ” ? Sau ca multe alte promisiuni in timp de campanie. Pana si investitia initiala urmeaza traditia binecunoscutelor ” circuri ale foamei “. Proiecte demarate , cu 30 % din bani , facut inca 30 – 35 % pe datorie si toate oprite din dezvoltare cu 30 – 35 % inainte de final ca sa le cumpere un smecher sau sa le dezintegreze “oamenii ” bucata cu bucata.

Ce frumoase sunt planurile initiale , cum le zic ei atunci cand au ceva concret pe hartie si cat de prost se termina de obicei. Cladiri, sosele, proiecte , guvernari si in general absolut orice. Pe masura ce trece timpul si inaintam uitam de unde am plecat pe principiul din Dune ” nu merita sa mergi pana in varful muntelui, de acolo nu poti vedea tot muntele ” in traducere ” cine stie cine naiba o fi sef atunci , de ce sa-l inaugureze el ? ” :)

Pariul meu e ca in loc de Castelul din Carpati va fi de fapt un castel din Plai si din Plugarul iar prin Cismigiu castelul din (Gigi) Kent iar din cele 10 milioane de lei dati avans se vor pune frumos bazele unei telecabine, probabil cea mai scumpa din lume, inutilizabila fiindca au facut-o sa mearga doar dus. Sper sa fie capatul celalalt in Austria :)

Pana in acea frumoasa zi cand vom avea macar o statiune unde sa vina strainii si nu zic ceva cladit de cei de acum ci macar ceva ce exista conservat cu respect dati-mi voie sa va urez de acum traditionalul : ma lasati ba cu minciunile ? :)

4 thoughts on “Castelul din Carpati

  1. admin Post author

    Viki, nici nu mai conteaza proiectul, conteaza ca e facut de Ridzi care stim ce face cu banii. Iar de cladit fii sigur ca am cladit din banii nostri nu din ai altora :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>