Castelul Bran, muzeu privat

Astazi Muzeul Bran a trecut oficial in proprietatea lui Dominic de Habsburg fiindu-i recunoscut noul sau statut, cel de muzeu privat. Nu va faceti probleme, el va fi in continuare deschis publicului, pretul unui bilet fiind de 12 ron.

Dupa cum va spuneam mai demult, a existat o poveste furtunoasa intre Dominic si Ministerul Culturii care s-a decis luna trecuta sa goleasca castelul de mobilier si sa-l duca la Vama Medievala, considerand incorect faptul ca platea o chirie frumusica pentru a tine obiectele intr-un castel in urma caruia statul roman nu avea nici un beneficiu.

Cert e ca turistii care au avut ghinionul de a-si planifica vacanta chiar in timpul acestor dispute, au plecat de la Bran cu o impresie trista, neplacuta, vazand nimic altceva decat un castel gol, parasit, fara nici o poveste.

Se pare ca lucrurile s-au schimbat acum, interiorul fiind din nou remobilat cu piese apartinand colectiei personale a lui Dominic de Habsburg sau piese achizitionate de la diferite anticariate din intreaga Europa. Mai mult, acum s-au mai deschis inca 4 incaperi ce nu fusesera accesibile publicului larg (doar cei privilegiati mai aruncau cate o ocheada :) ) .

Se pare ca mai exista si alte cateva noutati ce au menirea de a atrage si mai multi vizitatori. Se doreste amenajarea unui apartament in turnul rotund al castelului, unde doritorii vor putea petrece o noapte (pare destul de creepy dar cu siguranta e o experienta unica ce merita incercata ). De asemenea, in proiect se mai afla si amenajarea Casei Administratorului si a Casei de Ceai ce va fi transformata in wine lounge de lux!

Deschiderea oficiala a monumentului va avea loc pe 1 iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>