Aniversarea de 120 de ani a Turnului Eiffel

Va spuneam acum ceva vreme despre complicatul procedeu la care va fi supus simbolul Frantei in perioada urmatoare: vopsirea cu ocazia implinirii a 120 de ani de existenta.

Tot in cinstea acestei ocazii unice, francezii s-au pregatit minutios cu diferite evenimente sau expozitii pentru a celebra simbolul Parisului si una dintre cele mai vizitate locatii din lume. Pe 15 mai s-a inaugurat expozitia de la etajul 1 a Turnului intitulata “L’Epopee Tour Eiffel” sau “Povestile Turnului Eiffel”. Expozitia, structurata pe opt mari teme, prezinta toate aspectele legate de monument, de la detalii tehnice, constructie, la prezenta sa in arta, in cinema, o varietate de suveniruri ce au crescut simtitor popularitatea constructiei si cateva date si cifre importante pentru Turnul Eiffel.

Vor urma, de asemenea, in luna iulie concerte si alte manifestari, cel mai probabil in preajma Zilei Nationale a Frantei.

Reportajul urmator subliniaza, de fapt, ce a devenit de-a lungul timpului celebrul turn si cum este perceput astazi de oameni, in ciuda scepticismului cu care a fost privita initial ideea lui Gustave Eiffel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>