Maldive – o destinatie ieftina in curand

maldive1

Guvernul arhipelagului din Oceanul Indian a declarat ca doreste sa construiasca cateva zeci de hoteluri si case de oaspeti accesibile pentru toata lumea, pentru a combate scaderea dramatica a turismului inregistrata in urma crizei economice.

Noul presedinte al insulelor Maldive a declarat ca va aproba construirea unor hoteluri de 2 si 3 stele si a unor case de oaspeti ieftine pentru a transforma tara intr-o destinatie pentru toate buzunarele. Cu toate acestea exista si cateva conditii pentru dezvoltatorii imobiliari ce vor sa ridice asemenea constructii: ei trebuie sa se oblige sa investeasca si in infrastructura si transportul public de pe insule.

maldive3

Asa cum era de asteptat, criza economica nu a ocolit peisajul idilic din Oceanul Indian. In ultimele luni, numarul de turisti din insule a scazut dramatic. Unele lanturi hoteliere de lux au injumatatit preturile in timp ce altele au recurs la masuri dramatice, de reducere la jumatate a personalului.

Asa ca, daca in ultima vreme Maldivele devenisera o destinatie exclusivista, accesibila unui segment destul de restrans al turistilor, acum se doreste revenirea la origini: o destinatie pentru orice turist.

O alta masura menita sa sporeasca numarul turistilor este aceea de a permite casatoriile intre straini, in ciuda faptului ca tara este musulmana si acest lucru nici nu ar fi intrat in discutie pana acum. Cu siguranta ar fi destui turisti care ar dori sa-si petreaca unul dintre cele mai importante momente din viata intr-un decor mirific. Un sejur de 7 nopti cu demipensiune in Maldive, costa undeva in jurul a 1.500 de euro de persoana. Nu e mult, insa nu am mentionat si transportul. :) Acesta incepe la aproximativ 1.000 de euro de persoana.

Insulele Maldive se situeaza la doar 1,5 metri deasupra nivelului marii, fiind una dintre cele mai joase tari si aflandu-se din aceasta cauza in pericol de disparitie. Cele 1.200 de insule, din care 250 sunt locuite pot fi scufundate pana la sfarsitul secolului, in urma incalzirii globale care ar duce la cresterea nivelului marilor si oceanelor. Prin urmare, presedintele tarii planuieste sa achizioneze teren in alta parte pe care conationalii sai sa poata locui in liniste si a inceput deja discutiile cu India, Sri Lanka si Australia. Pare totusi cam ciudat ca o tara si intregul sau popor sa cumpere pamant de la o alta si sa se mute cu totul :) . Asa ca eu zic sa va grabiti, pana nu se scufunda. :P

maldive

One thought on “Maldive – o destinatie ieftina in curand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>