Criza economica nu afecteaza turismul religios din Italia

Vaticanul este casa spirituala a peste un miliard de catolici din toata lumea iar Italia are peste 30.000 de lacase de cult, ceea ce face ca mare parte din credinciosi sa fie atrasi si sa isi indrepte pasii spre aceasta tara.

Operatorii de turism italieni sustin ca acest segment, al turismului religios este singurul care nu a incetinit in urma inrautatirii situatiei economice pentru ca pelerinii si credinciosii in general vor sa traiasca aceleasi experiente.

Momentul culminant al acestui tip de turism la Roma este Pastele. Vaticanul sustine ca, daca vremea este buna, peste 100.000 de credinciosi ar putea participa la slujba de Inviere de duminica, 12 aprilie, slujba ce va avea loc in Piata Sf. Petru.

Preotii de la Vatican mai cred in zicala conform careia oamenii se indreapta spre Dumnezeu si spre Biserica mai ales in momentele dificile, cum ar criza economica si cutremurul devastator ce a avut loc in Italia.

easter_vatican

easter_san-pietroeaster_pope

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>