Constructii uimitoare in Emiratele Arabe Unite

Asa cum am fost obisnuiti si pana acum, in Emiratele Arabe Unite si in special in Dubai au aparut unele dintre cele mai spectaculoase cladiri, concepte si stiluri arhitecturale din lume; e un fel de pamant al tuturor posibilitatilor in materie de constructii :) .

De data aceasta nu e vorba de Dubai ci de emiratul invecinat, Abu Dhabi care se pare ca nu sufera atat de mult din cauza crizei.  Noul Hotel Helix ce va fi construit in Abu Dhabi are o forma cel putin neobinuita iar ideea de concepere e ingenioasa.

In primul rand e o cladire cu etaj (evident!) insa nu una in sensul obisnuit al cuvantului. Etajele sunt reprezentate de o spirala continua dar neregulata ( Cei mai rautaciosi au comparat hotelul cu un morman de colaci de toaleta suprapusi :) ) , asa incat fiecare camera din cele 208 ale hotelului are o priveliste diferita.

helix_hotel

Hotelul aproape ca pluteste in Golful Persic :) asa incat panorama e unica si va folosi la maximum resursele naturale in materie de energie si apa. Astfel, panouri de polietilena  100% reciclabila vor fi instalate pe exterior pentru a capta energia solara si eoliana. Umiditatea si climatul potrivit vor fi asigurate in interiorul constructiei printr-o fantana arteziana alimentata direct din ocean iar din cand in cand peretele de sticla retractabil cu care este prevazuta cladirea va fi deschis pentru a permite circulatia aerului si a curentilor marini.

helix_hotel1

Nu va veti mai mira ca si acest hotel are o piscina pe acoperis (asta e ceva absolut comun peste tot in Emirate), insa ce e mai neobisnuit e ca piscina are fundul de sticla. Va dati seama cam ce priveliste au cei de la etajele inferioare :) .

helix4helix_hotel4helix_hotel5

Desi pare un proiect poate prea indraznet pentru vremurile de instabilitate economica pe care le traversam :) nu e singurul in Abu Dhabi. Emiratul mai are in viitorul apropiat cateva constructii spectaculoase planificate, printre care si celebrul Muzeu Guggenheim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>