5 muzee ciudate din Europa

Daca veti pleca in curand intr-un tur al Europei sau daca va veti petrece vacanta de Paste sau de vara intr-o tara europeana, veti dori probabil sa vizitati si cateva muzee. De aceea, va propunem 5 muzee cel putin neconventionale din Europa, muzee ce s-ar putea sa va socheze sau s-ar putea doar sa va faca sa zambiti.

1. Muzeul Parului, Turcia

Da, e vorba de podoaba capilara :) . Totul a pornit in 1979 cand faimosul olar Galip Korukcu a inceput sa colectioneze par de la femei si sa creeze un muzeu al parului ce initial parea doare o ciudatenie. Acum, la 30 de ani de la inceputuri, muzeul din orasul Avanos, Turcia a devenit o atractie turistica internationala care a adus creatorului chiar si un loc in Cartea Recordurilor. Colectia neobisnuita are peste 16.000 de mostre diferite de par, expuse pe peretii muzeului.

hair_museumhair_museum1hair_museum2

2. Muzeul Falusului, Islanda

Este probabil singurul muzeu de acest gen din lume si contine o colectie impresionanta de specimene falice apartinand diferitelor specii de mamifere ce traiesc in Islanda. Fondatorul, trecand peste hilarul situatiei, a pus bazele acestui muzeu din dorinta ca tot mai multa lume sa priveasca aceasta stiinta asa cum trebuie. Impresionanta colectie cuprinde 272 de mostre de la 92 de specii diferite de mamifere. Da, daca va intrebati, exista si patru exemplare falice de la Homo Sapiens :) .

phallus_museum phallus_museum1

phallus_museum21

3. Muzeul Masinilor de Tuns Iarba, Marea Britanie

Muzeul situat in Lancashire cuprinde o colectie unica de masini de tuns iarba reconditionate, diferite improvizatii ce dateaza inca dinainte de a fi inventata aceasta unealta si cea mai mare colectie de masini de tuns iarba din lume. Nu lipsesc nici masini ce au apartinut unora dintre cele mai importante persoane din Regat: Printul Charles si Printesa Diana. Nu stiu daca acest muzeu este la fel de socant sau de spectaculos insa, cu siguranta, are fanii sai impatimiti.

lawnmower_museumlawnmower_museum1lawnmower_museum2jpg

4. Muzeul Zgarzilor, Marea Britanie

Atragand peste 500.000 de vizitatori anual, Muzeul Zgarzilor este situat in Castelul din Leeds si este una dintre cele mai populare atractii neobisnuite din lume. Colectia cuprinde peste 100 de mostre din istoria canina :)  datand din Evul Mediu pana in Epoca Victoriana. Primii colectionari au fost un cuplu irlandez care au donat in 1979 aceasta colectie impresionanta ultimei posesoare private a acestui castel, ce era o mare iubitoare de caini.

dog_collar_museumdog_collar_museum1dog_collar_museum2

5. Muzeul Torturii, Olanda

Poate cel mai putin neobisnuit dintre toate, dar cu siguranta socant este Muzeul Torturii din Amsterdam. Vizitatorii vor gasi instrumente de tortura dintre cele mai variate, unele dintre ele foarte vechi adunate din intreaga Europa si instructiuni de folosire pentru fiecare in parte :) . Muzeul nu e unul pentru oameni sensibili, pentru cei ce nu au un stomac tare sau pentru o plimbare romantica asa ca fiti siguri daca vreti sa-l vizitati si cu cine :P .

torture_museumtorture_museum1torture_museum2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>