Urmele unei tragedii devenite atractii turistice

O parte din zonele afectate de cutremurul devastator din China vor deveni obiective turistice pentru cei interesati incepand de luna aceasta. Doritorii vor putea merge cu barca pe lacul Tangjiashan, lac creat in urma dezastrului natural si vor vizita un muzeu ce prezinta o simulare de cutremur. Turul de o zi va include o vizita la Liceul Beichuan, locul unde o mare parte din elevi au fost ingropati sub daramaturi.

Oficialii chinezi sustin ca aceasta idee, de transformare a amintirilor tragice in traseu turistic, le-a venit datorita numarului mare de cereri ale oamenilor dornici sa vada locurile cele mai afectate de cutremurul de 8 grade Richter ce a avut loc pe 12 mai 2008. Peste 200.000 de oameni au vizitat zona in timpul sarbatorilor Anului Nou Chinezesc din ianuarie.

Cutremurul de anul trecut a fost cel mai mare dezastru natural ce a afectat China, in urma caruia peste 87.000 de persoane au decedat sau au fost date disparute.

Proiectul de transformare a provinciei Beichuan si imprejurimilor in obiective turistice costa guvernul chinez peste 130 de milioane de dolari.

Mi se pare macabru si ciudat. Nici nu stiu cum sa-i spun. Cine ar vrea sa viziteze asa ceva? Mai ales cand acolo au murit atatia oameni…Cred ca e mai degraba curiozitatea aceea morbida a oamenilor pe care n-am inteles-o niciodata.

cutremur china 2008

3 thoughts on “Urmele unei tragedii devenite atractii turistice

  1. comunicat

    buna…comunicate de presa pe tema destinatiilor culturale nu te intereseaza? :-)da-mi o adresa de mail

  2. Simona Post author

    Buna! Ba chiar ma intereseaza f tare. Scrie-ne te rog pe adresa de mai sus. Chiar mi-as dori sa abordam si latura asta. Multumim :) .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>