Restaurantul subacvatic din Maldive

Ce-i drept, e deschis cam de multisor, de prin 2005 insa eu nu am stiut de existenta lui pana acum si s-ar putea sa mai fiti cativa dintre voi in situatia mea :) . Asa ca m-am gandit sa va arat cateva imagini pentru ca sunt spectaculoase si daca tot se apropie vara, poate ajungeti prin Maldive si mergeti si la acest restaurant :) .

Restaurantul Ithaa face parte din complexul Conrad Maldives Rangali Island, ce se intinde pe suprafata a doua insule din Maldive. Constructia a fost realizata din plexiglas, dupa modelul unui acvariu de catre o firma din Noua Zeelanda si a fost apoi scufundata la 5 metri sub apa, cu ajutorul unei macarale, fiind fixata pe patru piloni de otel.

Ithaa insemna “perla” in dialectul Dhivehi iar aceasta locatie e intr-adevar rara si impresionanta. Restaurantul are o capacitate de 14 persoane si ofera o priveliste spectaculoasa a oceanului si faunei subacvatice. Din nefericire e destul de greu sa obtii o masa aici iar pentru asta trebuie sa faci o rezervare chiar cu cateva luni inainte. Durata de viata a restaurantului este de aproximativ 20 de ani, asa ca mai aveti ceva timp :) .

De altfel, ma si intreb cam cine se duce acolo special ca sa manance. :) Si oricum e destul de scump. Dar cu siguranta merita! In meniu se regasesc specialitati culinare maldive si cocktailuri exotice.

daniel_laskowski via Flickr

daniel_laskowski via Flickr

daniel_laskowski via Flickr

daniel_laskowski via Flickr

daniel_laskowski via Flickr

daniel_laskowski via Flickr

daniel_laskowski via Flickr

daniel_laskowski via Flickr

httpv://www.youtube.com/watch?v=66xHjjBxJfQ&feature=related

Si daca toate astea nu v-au convins, cu siguranta cantecelul urmator va va introduce in atmosfera de vacanta. :)  Nu stiu daca veti vedea o trupa de crustacei, sau un crap cantand la harpa insa va fi o experienta unica si impresionanta :P .

httpv://www.youtube.com/watch?v=wzrIBut8Fo8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>