Piramida inclinata din Dahshur isi va deschide camerele interioare publicului

Turistii din Egipt vor putea sa viziteze in curand si interiorul piramidei din Dahshur, celebra pentru profilul sau neregulat. Arheologii cred ca cei care au construit aceasta piramida s-au razgandit in timpul ridicarii sale si au hotarat sa-i diminueze inclinatia de teama ca s-ar putea prabusi.

bent-pyramid-dahshur1

Accesul in interiorul piramidei se face printr-un tunel lung de 80 de metri iar in interior, strabatand un labirint de tuneluri, turistii pot vizita mai multe camere, fiecare cu povestea si specificul sau. Arheologii cred ca fondatorul dinastiei a IV-a, faraonul Sneferu are camera mortuara inca nedescoperita in interiorul piramidei inclinate. Sneferu a construit la Dahshur piramida cu dubla inclinare care isi schimba panta la jumatatea inaltimii si pe cea Rosie, prima piramida neteda regulata.

red-pyramid-dahshur

Autoritatile egiptene au luat decizia de a permite accesul in interiorul piramidei de la sud de Cairo, in cadrul unui proiect ce vizeaza atragerea unui numar mai mare de turisti in tara dar si scaderea aglomeratiei urbane din jurul faimoaselor piramide din Giza.

Oficialii au avertizat ca lanturile de fast-food-uri internationale si sutele de negustori ce vand kitsch-uri pe post de suveniruri ce sunt intalniti la tot pasul langa piramidele din Giza, nu vor fi acceptati la Dahshur.

2 thoughts on “Piramida inclinata din Dahshur isi va deschide camerele interioare publicului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>