Team building extrem

Va amintiti de team-buildingurile (dinainte de criza) cand mergeati la munte sau la mare cu colegii de serviciu? Fie ca jucati paintball, schiati sau pur si simplu mancati si beti :P, atmosfera generala era una vesela. Va simteati bine, va relaxati si, poate ceea ce incanta cel mai mult, totul se facea pe banii companiei.

Se pare ca englezii au gasit o alta metoda de a “lega” colegii de serviciu. Companiile isi trimit angajatii sa experimenteze pe simulatoarele British Airways, prabusirea unui avion ca experienta suprema de team-building :) .

Pentru 150 de euro de persoana, angajatii sunt dusi intr-un hangar al aeroportului Heathrow unde sunt imbarcati intr-o replica a unui Boeing 737 montat pe o platforma in miscare. Dupa “decolare”, sunt lasati in intuneric iar cabina se umple cu fum, simuland o cadere de la aproape 1000 de metri.

“Victimele” trebuie sa iasa cat de repede pot, fie prin fata, fie prin spatele avionului. Ei poarta masti de oxigen si se tarasc pe podea, prin fum si intuneric. Cursurile de “prabusire” de o jumatate de zi au devenit atat de populare incat British Airways are deja, intr-un timp scurt, 350 de rezervari de la peste 8.500 de bancheri, petrolisti sau functionari publici.

Cererea pentru aceste servicii a crescut simtitor dupa recenta prabusire a unui Airbus in raul Hudson, dupa ce a lovit un stol de pasari.

Teoretic, aceste cursuri sunt atat un exercitiu pentru astfel de situatii, cat si o modalitate foarte buna de a lega o echipa, pusa intr-o situatie extrema. :) Din pacate, un cursant marturisea ca totul devine prea real iar instinctul de autoconservare primeaza.

Ce ziceti, cum vi se pare? Nu v-ar placea sa va tarati prin intuneric si fum pentru a iesi dintr-un avion “prabusit” in loc sa stati la un restaurant cu colegii la munte? Si cand te chinui sa iesi din atmosfera aia irespirabila, te mai gandesti la colegul ala enervant pe care si-asa de-abia il tolerai intr-o situatie normala :) ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>