S-a descoperit o posibila solutie pentru oprirea incalzirii globale

Ghetarii acopera doar 10% din suprafata Pamantului dar inmagazineaza 75% din apa totala a planetei. Incalzirea globala ameninta milioane de oameni, civilizatii prin cresterea nivelului marilor si oceanelor. Un laureat al Premiului Nobel, specialist in ghetari are o posibila solutie, ce-i drept foarte anevoioasa si costisitoare: acoperirea ghetarilor cu un material care sa reflecte razele solare, impiedicand astfel topirea.

“Paturile”, ce sunt folosite in mod obisnuit pentru a proteja partiile de ski din Alpi in timpul verii, vor acoperi o suprafata totala de 10.000 de metri patrati si  vor avea rolul de a reflecta razele solare, pastrand temperatura scazuta.

Pentru a vedea daca functioneaza, ideea  trebuie testata asa ca omul de stiinta a fost ajutat de o echipa a Discovery Channel. Momentan experimentele sunt in desfasurare in Groenlanda. E intr-adevar o solutie greu de aplicat si costisitoare, insa beneficiile pe care le-ar putea aduce sunt mult mai importante.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ZkInvpuoUsw

Mai multe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>