Praga – Podul Carol

Nu ma pot abtine sa nu compar Podul Carol cu Las Ramblas din Barcelona. Diferenta e ca pe sub cea de-a doua nu trece nicio apa iar statuile sunt miscatoare :)

Legenda spune ca in 1357 imparatul Carol al IV-lea, pasionat de numerologie, a lansat lucrarile de constructie a podului la 9 iulie, ora 5.31 precis, la sfatul astrologilor si astronomilor. Secventa cifrelor formata prin combinatia zilei, lunii si orei – 9.7.5.3.1. – a fost considerata ca fiind cea mai buna.

Noi am ajuns dimineata ( cu mentiunea ca in Barcelona dimineata era pe la 11 jum iar aici pe la 9 – 9 jum ) si am prins exact momentele cand localnicii si artistii se pregateau sa expuna diferitele suveniruri sau diferitele opere de arta. Aici poti gasi de la poze cu podul ( intre 4 si 10 eur ) , tot soiul de suveniruri de toate tipurile si dimensiunile cat si pictori si desenatori locali care iti fac portretul pe loc tot cam la acelasi pret.

Turnul de la intrarea pe pod are cateva statuete din aur , ce-i drept peste tot gasesti statuete poleite cu aur cehii avand o inclinatie evidenta spre folosirea materialului asta in decoratiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>