Hyatt Abu Dhabi mai inclinat ca Turnul din Pisa

hyatt_hotel_abu_dhabi_a

 

Hyatt International va deschide primul hotel din Abu Dhabi la sfarsitul anului 2009. Hotelul de 5 stele va avea 200 de camere si va fi unul din cele mai exclusiviste hoteluri din lume. Hyatt International opereaza deja in Emiratele Arabe Unite sub bradurile Park Hyatt, Grand Hyatt si Hyatt Regency.

Cladirea care il va gazdui, Capital Gate isi propune sa intre in Cartea Recordurilor, ca fiind cea mai inclinata cladire din lume. Capital Gate face parte dintr-un complex rezidential si de afaceri de peste 2 miliarde de dolari si are o inclinatie de 18 grade, de peste 4 ori mai mult ca celebrul Turn din Pisa!

Nu va speriati, nu are cum sa se darame :) . Structura e foarte rezistenta, din otel, cu 490 de piloni sapati la 30 de metri adancime pentru a rezista la presiunea gravitionala si seismica ce pot afecta cladirea. Capital Gate are, pe langa inclinarea unica si un aspect deosebit, avand la exterior 728 de panouri in forma de diamant.

2 thoughts on “Hyatt Abu Dhabi mai inclinat ca Turnul din Pisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>