Despre Praga – Orasul Magic – Podul Carol

Cand am ajuns in Praga aveam ceva idei preconcepute, capatate din ce am citit pe net pe diferite forumuri si bloguri. Trebuia sa ma intalnesc acolo cu niste localnici unde stiam ca voi fi prmit bine dar in rest ma gandeam ca e un oras ca oricare altul din Europa : vechi, organizat, curat si plin de turisti :)

Dragii mei Praga e altceva. Cand am plecat spre Hamburg de acolo mi-a parut sincer rau. Statusem 3 zile si parca totul era mult prea rapid pentru mine. As fi ramas macar inca 7 – 8 zile si tot as fi avut ce sa fac si sa vizitez. Praghezii sunt atat de primitori si totodata firesti in relatia cu tursitii incat zici ca esti de cand lumea acolo nu ca ai venit ieri , vor sa-ti ia banii si sa te trimita acasa cum te simti in alte locuri.

Am inceput in tromba cu o reclama ancorata in realitatea crizei ( mai mult romanesti zise pe bune decat acolo ) cu cel mai tare slogan : ” Mui svet, moie banka ” :)

banka

Am zis sa ignor nonsalanta locala in relatie cu sistemul bancar ( desi in gand mi-am zis ” bai da’ ce pe bune le zic astia ” ) si am continuat sa ma plimb pe strazile lor. Am parcat in locul cu banda albastra ( rezervat praghezilor dar ei erau la serviciu fiindca era luni dimineata ) si am fugit pe podul Carol.

La intrare am remarcat cu usurinta faptul ca era in renovare si ca erau niste macarale pe el. Inchisesera o parte si aproape o terminasera iar noi circulam cu totii pe cealalta. Era loc suficient.

Daca imi explica si mie cineva ce sunt lemnele alea in apa i-as fi recunoscator. Am trecut prin faza ” ranforsari ale podului ” sau ” anti apa , sa nu erodeze picioarele podului ” si altele dar nu cred ca e valabila vre-una.

De remarcat iarasi e singurul cersetor pe care l-am vazut in Praga. Era la intrarea pe Podul Carol si mai ales e de notat ca a venit la munca la ora 10 :) Noi eram de pe la 9 jum :))

Foarte draguti erau negrii aia imbracati in marinari care tot invitau pe toata lumea sa ia parte la croaziere. Am refuzat categoric deoarece era un frig de crapau pietrele.

2 thoughts on “Despre Praga – Orasul Magic – Podul Carol

  1. andrei

    salut. acele lemne din apa din fata podului sunt pentru vasele care fac croaziere pe Dunare si care pot din nefericire sa intre in stalpii podului. Acele lemne sunt puse pentru protectia stalpilor podului. sper ca te-am ajutat dupa atata timp :). Eu chiar astazi am avut placerea sa colind prin Praga si asa cum ai spus si tu este un oras minunat.

  2. admin Post author

    Mersi mult Andrei, in sfarsit aflu si eu dupa atata vreme :) Ma duc in Praga si eu peste 3 saptamani si o sa vin cu poze noi :) 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>