Spre comunism cu pasi mari

“Owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable.The unpaid debt will lead to bankruptcy of banks, which will have to be nationalized, and State will have to take the road which will eventually lead to communism.”

Karl Marx,1867

Cum sa nu-l crezi pe bietul Karl Marx cand actualitatea si gandirea lui e atat de contemporana, poate la fel de contemporana cu cea a lui Caragiale ? Economia noastra bazata exclusiv pe consum pe credit si pe imprumuturi din exterior , fara suport in productie , era clar ca o sa cedeze pana la urma. In momentele astea este cel mai periculos sa cautam salvarea in liderii politici cu mana de fier , asa numitii Tatuci. Fiindca ei vor deveni usor usor dictatori si stim cu totii cam cat de rau era pe vremea Raposatului, Impuscatului sau Ceasca pentru altii.

Problema este sa nu trecem spre Fascism care pare sa se plieze perfect pe situatia actuala cand avem recesiune, neincrederea in fortele politice si in democratie in general, lume disperata ca nu mai are din ce sa isi plateasca datoriile si creditele …

Primii pasi au fost facuti mai de mult o data cu alegerea actualului presedinte care a acaparat Serviciile Secrete , apoi usor usor Guvernul si acum baga viteza spre noi astilalti inca neaserviti. Va modifica si Constitutia, va dizolva si Parlamentul si vom ajunge cu totii masa de manevra. Acum dupa cum bine stiti deja telefoanele ne sunt ascultate, mesajele e-mail la fel si SMS-urile de asemenea , ele fiind stocate timp de minim 6 luni .

Ce urmeaza ? Urmeaza intoxicarea media cu stiri zilnice despre concedieri, 322 care fac numai mizerii in tara , daramarea liderilor si formatorilor de opinie curenta sau aservirea lor si tot asa mai departe pana vom iesi cu totii in strada cu pancarte striigand Partidul, Basescu, Romaniaaaaaa !!!!

Pana sa se intample asta , toti oamenii cu scaun la cap vor fi deja in Obamerica fiindca macar vom lucra la Negru :)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>