Sa moara Dracula

Nu era mai usor de facut un rebranding pentru Dracula decat sa-l inmormantam ? E mort de mult o sa-mi ziceti dar stim cu totii ca seara se mai trezeste sa vada de unde mai bea un pocal de vin sangeriu :) Iata ca Doamnei Udrea nu-i e mila de bietul somnambul batran care aducea o groaza de bani in tara asta si vrea sa-l vanda pe Bucovina ( daca se nastea Socra-sa lui Base si ea prin Brasov era o treaba … :) ) si sa-i bata cosciugul in cuie. De-a lungul timpului cand zici Romania zici Hagi , Nadia , Ilie Nastase si Dracula sau eventual Lucescu depinde pe unde te duci. Eminescu merge in unele locuri dar pe 5 sau 6 in topul preferintelor. Doamna Ministru, cu ceilalti ce facem sa stie lumea numai de Udrea si Base de acum incolo ? :)

Bucovina are intr-adevar un potential imens si foarte putin si neprofesionist exploatat dar cum ajung turistii pana aici ? Drumurile sunt jalnice in partea asta a tarii si cand va vedea turistul ca de la Iasi sau Bacau unde va ateriza si pana in Bucovina 130 – 200 km ii va face in 4 – 5 ore va fi prima si ultima lui vizita. Despre servicii ce sa mai vorbim ? Si va spune si prietenilor.

Evident ca sunt deprimat dar vad ca este absolut normal deoarece 19 ianuarie 2009 este cea mai deprimanta zi din istorie .  Se poate ca totusi Udrea sa se fi trezit si ea deprimata si iata cauzele : temperaturile reci de iarna, facturile la creditele facute de Craciun, rezolutiile de Anul Nou abandonate dar si teama de a pierde locul de munca, datoriile din ce in ce mai mari si prabusirea preturilor la case sau parcari :) . Enervata peste masura de Mos Dracula ce si-a zis … ia sa-l ingrop eu pentru totdeauna si sa ma mai lase ca din cauza lui a venit Criza peste noi. El a supt sangele populatiei atata vreme de nu mai au guvernantii de unde sa ia , el a speriat fetele tinere la miezul noptii de au plecat cu toatele in strainatate sa nu nu mai auda de el de a scazut calitatea fortei de munca de la noi si mai ales el poate beneficia de acel ” sange proaspat ” cerut de Boc pentru toate ramurile economiei. Ce ne facem daca-l suge el in loc sa-l suga ei ? :)

Si cum sa nu planga cand il aude pe Maestrul Gheorghe Zamfir si se gandeste ca aproape au reusit sa-l ingroape si pe el cand a venit in tara ? Poate-i pare rau totusi.

httpv://www.youtube.com/watch?v=oFAaqbxWTcc&feature=related

4 thoughts on “Sa moara Dracula

  1. Simona

    De cand Dracula nu mai poate fi un brand turistic reprezentativ pentru noi? Pai majoritatea strainilor cam asta stiu despre Romania. CNN-ul a facut zilele trecute un top al celor mai frumoase 10 castele din lume printre care era si Bran-ul. Si bineinteles ca se pomenea acolo de Dracula si de faptul ca autoritatile romane speculeaza si leaga mitul vampirului de castel, desi dovezile nu sunt asa de evidente :).
    Cam asta e unele din putinele lucruri care ne mai tine in viata ca destinatie turistica. Sunt de acord sa promovam si alte locuri, dar clar mitul lui Dracula trebuie pastrat si speculat pentru ca de bine, de rau ne aduce turisti in tara.

  2. admin Post author

    Lasa ca si Base e un brand … cine se mai cearta cu Putin aiurea si cu toata Europa in general ? :)

  3. Decebal

    Pai cred ca cel mai mult le e frica de turistii care vin si care ar putea purta o schimbare de mentalitate, schimbare care ar duce poporul sa aiba pretentii nesimtit de rezonabile precum construirea de autostrazi sau reciclarea gunoaielor… Ar fi nasol de tot sa inceapa sa se ridice voci din popor sa intrebe de ce noi nu am putut termina o autostrada (Buc-Const) in cei aproape 20 de ani de la “revolutie” in timp ce vecinii nostri “veniti dupa noi pe aceste meleaguri” au construit 1480km in acelasi interval (http://wikitravel.org/en/Hungary). Sunteti de acord? Apoi in ceea ce priveste “speriatul fetelor” (ca metafora a tinerilor in general sa inteleg) e bine de adus aminte ca cine s-a fript o data sufla si in iaurt, asa ca pt risipirea temerilor cred ca ar trebui sa se faca nitel mult mai mult :) decat prigonirea unei povesti haioase…

  4. admin Post author

    Ai dreptate Decebal, ar fi chiar pacat sa nu stam toti la coada sa preamarim reusitele guvernantilor ce au fost si ce va sa vina sau au venit deja si sa ne ocupam de ” prostii ” de genul acestor intrebari si a altora de acelasi tip.
    Norocul tinerilor e ca sunt mobili si si-au gasit linistea si autostrazile in alta parte :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>