Reduceri record in Dubai

Marile hoteluri din Dubai au intrat intr-un razboi al preturilor in incercarea de a atrage turistii loviti de criza financiara globala. Din cauza recesiunii din Europa, care reprezinta cea mai mare sursa de turisti pentru Dubai, gradul de ocupare al hotelurilor a scazut cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Intram intr-un razboi al preturilor in care majoritatea hotelurilor din Dubai scad drastic tarifele”, a declarat Amine Moukarzel, Vicepresedinte al Dutch-Swiss Golden Tulip. Golden Tulip este unul dintre cele mai mari lanturi hoteliere din Orientul Mijlociu, cu 41 de hoteluri, din care 11 in Dubai, Abu Dhabi si Sharjah.

Lantul hotelier Hilton a redus preturile cu pana la 50% pentru rezervările făcute înainte de sfârşitul lunii august a acestui an. Oferta va fi valabilă în 220 hoteluri – Hilton, Conrad Hotels and Resorts, Waldorf-Astoria Collection, Doubletree by Hilton şi Hilton Garden Inn din peste 45 de ţări, inclusiv în Orientul Mijlociu, au declarat oficialii companiei.

Hilton Dubai Creek ofera camere incepand de la 530 dirhami (144 $), comparativ cu 1944 dirhami anul trecut, în timp ce Al Ain Hilton promoveaza tarife de la 435 dirhami (350 RON), fata de 870 dirhami, tariful initial. Chiar şi în Ras Al Khaimah, tarifele în weekend la Hilton au scăzut la 460 dirhami de la 920 dirhami (AED). Pentru a se proteja impotriva ratelor de ocupare tot mai scazute, recentul deschis Atlantis din Dubai nu permite turistilor sa rezerve o camera mai putin de 7 nopti in timpul sezonului!!!

Pana acum nici un fel de date oficiale nu au fost date publicitatii de Departamentul Turismului si Comertului (DTCM) din Dubai pentru ultimul trimestru din 2008. Cu obiectivul de a dubla numarul de turisti pana la 15 milioane anual in 2015, DTCM a anuntat realizarea unui plan pentru a creste numarul turistilor speriati de criza mondiala, mai ales pe perioada Festivalului de Shopping din Dubai (10 ianuarie – 15 februarie). Planul include reduceri de 40 – 60% la tarifele camerelor si in plus, reduceri de 25% la preturile de la mancare si bautura! Campania se va desfasura pe internet si in presa in statele importante din lume.

Presedintele DTCM a declarat: ” Nu e nici o surpriza ca hotelierii se asteapta la un an greu dar cred ca prin discounturi si promotii atractive vom putea depasi aceste dificultati. Nu avem planuri de a revizui target-urile pentru industria turismului asa ca vom face totul si vom atinge obiectivele stabilite initial”.

Asa ca…VESTI BUNE…pentru noi! Cine a zis ca toata nebunia asta cauzata de criza nu aduce si lucruri bune? Vedeti si voi ce reduceri colosale. Parca o vacanta in Dubai nu mai e asa un vis prea departe de noi. Hai ca 350 RON pe o camera mi se pare chiar OK. Si vorba aia…la Hilton. Va sfatuiesc sa va interesati un pic si poate ajungeti cateva zile pe-acolo, mai ales ca incepe si Dubai Shopping Festival. :)

4 thoughts on “Reduceri record in Dubai

  1. Sabau Ioana: tourism-online

    In 2007 am fost in Republica Dominicana. A fost de vis… Ma intreb cu e atunci in Dubai sau Maldive… Oricum e un reportaj foarte bun si informativ. Am sa-l citesc anul acesta inainte sa imi aleg urmatoarea destinatie turistica…

  2. vasi

    eu am fost acum de revelion intr-o combinatie intreDubai si Bahrain a fost super desi imi doream foarte tare R.Dominicana dar poate la anul . In tot cazul nu e de mers de revelion caci preturile explodeaza din aceasta cauza ,putin dupa aia. In Dubai super cu conditia sa stai la un hotel procopsit . Bahrainul mai sarac si neinteresant dar locul unde am stat a fost de vis un resort de 5 stele cu casute pe plaja si piscine incalzite la 30 grade cu majordom . Super…… visez si acum iar saafari-ul din desert ceva ce nu se poate descrie in cuvinte.

  3. Simona Post author

    Ok, nu ne mai rasuci cutitul in rana. Unii dintre noi au fost mai “norocosi” si-au ramas acasa de Revelion. :) Chiar te rog, daca ai poze de pe-acolo, timp si chef :P pune-le pe forumul nostru. Multi dintre noi sunt fff curiosi sa vada niste fotografii facute de cineva real :) si nu luate de pe Wikipedia. E cu totul altceva. Asta e valabil si pt Ioana, sa ne incante un pic cu Republica Dominicana :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>