Prioritatile Elenei

Nu stiu daca ati observat dar, de cand a venit la conducerea Ministerului Turismului, Elena Udrea apare saptamanal la TV si prin ziare cu tot felul de declaratii si proiecte, care de care mai ciudate si irealizabile.

Mi se pare ca de fapt nu e nici un fel de idee clar conturata in capul Dumneaei. Daca ar fi sa recapitulam, toata povestea s-a derulat cam asa:

1. Validarea in fruntea Ministerului: Stiti cu totii, cam toata presa a scris, ca cea mai “amuzanta” audiere pentru validarea in functie a fost a Elenei Udrea. E jenant ca iti incepi discursul cu: “Avem resurse in domeniul turismului. Avem litoralul Marii Negre, aaa, avem Dunarea, apele, raurile de interior, avem munti…”. Ok, asta stim si noi. Cam asa incepeam si eu compunerile la scoala. :) . Atunci, doamna Udrea a precizat si laturile cheie ale turismului ce vor fi promovate de minister : cel cultural si religios.

2. La scurt timp a venit proiectul bomba – Bucuresti, statiune balneo-climaterica. A fost declarata astfel si prioritatea Ministerului: sectorul balnear. Zeci de ironii, comentarii, emisiuni. Dupa cateva zile, Elena s-a razgandit, a negat ce-a declarat si a incercat sa se scuze.

3.Tichetele de vacanta. Motivatia acestui proiect? “Determinam salariatul sa nu se orienteze exclusiv spre consum, deci sa nu cumpere, pur si simplu, alimente, ci sa se orienteze spre consumul de vacanta, ceea ce duce la refacerea capacitatii respectivului salariat si, implicit, la cresterea productivitatii muncii in intreprinderea la care lucreaza”. Deci e mai bine sa pleci in vacanta si sa te relaxezi ca apoi sa dai un randament mai mare la serviciu decat sa mananci mai mult. Situatia este, in realitate foarte trista. Sunt multi romani saraci care folosesc aceste prime de vacanta pentru a manca sau pentru a-si plati o rata la banca. E bine ca macar angajatorii pot alege sub ce forma acorda primele de vacanta

4. Cazinouri, Vama Noua si Spa-uri. „Vrem să aducem cazinourile pe litoral. Trebuie să vorbesc cu Ministerul de Finanţe şi să le creăm nişte facilităţi fiscale, astfel încât sa-i putem atrage”. Hai sa fim seriosi, la ce situatie e in Romania cam ce facilitati fiscale credeti ca se vor acorda? Cine-si permite sa aiba mai putini bani la bugetul si asa mult prea mic pentru nevoile actuale? Ca sa nu mai vorbim de Vama cea Noua, care ar putea fi construita de la 0, dupa stilul si atmosfera din Vama Veche, asa cum erau la inceputuri.

Nici nu stiu daca mai erau si altele. Nu e vorba ca n-ar exista idei sau ca o parte din acestea n-ar fi bune pentru turismul romanesc. Ideea e ca sunt parca prea multe prioritati, planuri si, ce-i mai rau, e ca nu sunt corelate cu realitatea actuala, cu posibilitatile Romaniei. Ducem lipsa de un plan concret, coerent si realizabil.

2 thoughts on “Prioritatile Elenei

  1. Bella

    Adevar graiesti. Am auzit-o si eu spunand: “Avem resurse in domeniul turismului. Avem litoralul Marii Negre, aaa, avem Dunarea, apele, raurile de interior, avem munti…”. Am ramas socata. Dar la ce sa ne mai minunam, ca doar avem un guvern……..oh! mama, saraca tara. Da, in loc sa gaseasca metode de a “reimprospata” turismul in vechile statiuni deja existente si nu numai….are niste idei de dai pe spate……… Pacat, dar precum zice si dansa, avem asa munti frumosi, asa peisaje frumoase……….mai exact avem o tara asa frumoasa….dar lasa, ca noi o distrugem……si grecul isi promoveaza fiecare piatra de pe plaja…….Sunt tare dezamagita de cum merg lucrurile in tara asta si va merge tot spre rau. Sunt oameni incompetenti la guvernare.

  2. Radu

    Asa e , ei ar trebui sa dea tonul schimbarilor. Lumea de pe strada e neincrezatoare in guvernanti si de aceea fiecare isi vede doar de interesul lui iar de aici pleaca lipsa de grija fata de ceilalti si fata de tara. De ce sa am eu grija de tara cand aia pe care i-am ales nu au ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>