Plaje faimoase din Dubai – inchise din cauza poluarii

Ia ganditi-va cum ar fi sa fiti aici si sa stati la soare toata ziua.

jumeirah-beach

Va spun eu, nu prea bine. Pentru ca s-ar putea sa fiti in apa si sa vedeti hartia igienica plutind pe langa voi si tot felul de alte deseuri.

Cu siguranta vestea i-a pus pe ganduri pe cei care s-au scaldat nu demult in apele de pe coasta Dubai-ului si au dat un pumn de bani pentru asemenea tratamente “speciale”.

Apele si plajele luxoase din Dubai sunt poluate atat de tare incat o parte au fost inchise. Pana si o sectiune din exclusivista plaja Jumeirah. Dupa numeroase teste si plangeri ale celor care aveau afaceri pe tarmurile emiratului, s-a constatat ca in apa e o cantitate imensa de deseuri industriale si umane. Si asta pentru ca sistemul de canalizare nu e bine conceput. Sunt numeroase fabrici care au sistemul de scurgere a deseurilor in santuri ce ar trebui, teoretic sa colecteze apa de ploaie si sa se verse in ocean. Pe langa deseurile industriale, si cele umane au acelasi traseu.

Desi cei cu afaceri pe tarm au facut sesizari si apel la autoritatile statului, acestea nu au luat masuri si au ignorat problema. Doar cand totul a ajuns in presa locala, statul a promis ca va reface sistemul de canalizare, aceasta fiind o solutie temporara.

Scandalul poluarii e o lovitura uriasa pentru turismul din zona si asa clatinat de criza mondiala, si s-ar putea ca din cauza indiferentei si a nepasarii, Dubai-ul sa aiba foarte mult de suferit la acest capitol.

3 thoughts on “Plaje faimoase din Dubai – inchise din cauza poluarii

  1. Geologul

    Da, alea sunt mult mai putin modificate estetic de oameni… Oricum nu creca vine nimeni in Dubai pentru plajele lui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>