Parajet Skycar aka “Masina zburatoare”

O poti conduce ca pe o masina si zboara ca un aeroplan. Acum 2 zile a avut loc lansarea oficiala si zborul inaugural al Masinii Zburatoare, prima de acest fel din lume. Masina are 2 locuri, este propulsata de combustibil bio si are “agatata” de ea o parasuta :)).

Povestea insa nu se opreste aici. Pe langa toate astea, tot miercuri a inceput si prima expeditie cu aceasta “masina”. Ea este condusa de 2 oameni foarte talentati, obisnuiti cu expeditiile si situatiile extreme si are un obiectiv foarte indraznet: parcurgerea a 6000 de km de la Londra la Timbuktu in Mali, Africa in 42 de zile :-o.

Traseul expeditiei va fi prin Franta, Spania, Maroc, Sahara, Mauritania si destinatia finala, Mali. Drumul de intoarcere al echipei va fi prin Senegal. Cei doi piloti vor fi insotiti de masini de teren, motociclete si un camion ce va transporta provizii, combustibil bio si apa.

În “Modul zbor” masina are: o viteza de  decolare de 60 km/h, o viteza maxima de 110 km/h, o altitudine medie de 600 m – 900 m si poate atinge o altitudine maximă de 4600 m. În “Mod de drum” masina va atinge 100 de km/h in 4.5 secunde si viteza maxima de 180 km/h.

Acum nu ne ramane decat sa le tinem pumnii stransi celor doi si sa speram ca vor ajunge cu bine la destinatie. Pe site-ul expeditiei scrie ca masina este “road legal”. Ok, asta-i de bine. Dar de “air legal” nu scrie nimic. In plus mi se pare destul de subreda toata masinaria, fiind practic o masina de care e legata si o parasuta. Ei sustin ca e mult mai sigura decat un avion pentru ca, in cazul in care se strica motorul, va ateriza lin cu parasuta. Sincer, nu prea cred.

Insa ideea mi se pare geniala. As face-o masina de oras. Va dati seama cum ar fi sa nu mai stati intr-o intersectie ore in sir sau sa asteptati la semafor la o coada infernala? Sa evitati aglomeratia din orele de varf? Nah, cine stie, poate peste cativa ani o sa zburam cu totii prin oras :).

httpv://www.youtube.com/watch?v=s7qg3lNsxmQ

2 thoughts on “Parajet Skycar aka “Masina zburatoare”

  1. Geologul

    Da, si eventual o sa ne opreasca politisti dotati cu jet pack (cum era in The Jetsons) :P

  2. Mihaela

    E o idee foarte buna pentru viitor si daca o pot face sa mearga si pe apa ar fi masina perfecta si am evita traficul :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>