Noul Muzeu Porsche

Noua atractie turistica a Stuttgart-ului, Muzeul Porsche va fi inaugurat in doar cateva zile, pe 31 ianuarie fiind asteptati primii vizitatori.

Inceput in anul 2004, noul muzeu al constructorului de automobile germane trebuia sa fie deschis anul trecut, cand se aniversau 60 de ani de istorie Porsche. Din cauza complexitatii constructiei si a cheltuielilor ce au depasit cu mult estimarile initiale, intregul proiect a fost prelungit si data inaugurarii, amanata.

Muzeul are un aspect futuristic, un spatiu imens de expozitie, 5.600 de m2, un restaurant si o sala ce poate gazdui conferinte, receptii, prezentari. Intrarea este 8 euro/adult iar copii sub 14 ani beneficiaza de intrare libera.

Expozitia cuprinde 80 de modele, printre care un model original “11”, un cabriolet 356 si primul prototip al modelului 924. Intreaga colectie consta in aproximativ 300 de automobile ce vor fi expuse pe rand in incinta muzeului. 

Cu siguranta pasionatii de masini si cunoscatorii vor fi mai mult decat incantati de ceea ce vor vedea. Insa si pentru noi, restul :) poate fi interesant.

httpv://www.youtube.com/watch?v=HBzh-vRxkKQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>