Luxul si Criza Mondiala

Criza isi arata fata urata si pe la noi de ceva vreme. Incepand cu octombrie cam toata lumea o resimte in cel mai bun caz doar indirect. Cei de la Hotel Carol Parc din Bucuresti , cotat ca cel mai scump hotel din capitala , cu camere intre 500 si 1500 Eur / noapte au resimtit-o cel mai acut.

Gasim informatia ca gradul de ocupare pe 2008 a fost de 27 % dar as spune sa nu ne alarmam, cel putin nu pentru ei :) Daca va intereseaza cam cat castiga hotelurile de lux numai de Revelion aflati ca cei de la Rin de exemplu incaseaza cam 600.000 Eur adica 5 % din buget intr-o seara :) Clar ca e o seara deosebita insa nu cumva e cam mult ?

Si iata ca acum pe perioada crizei cei care pana acum nu se uitau la bani incep sa-si mai reduca din cheltuieli, mai mult de frica sau gandindu-se ca multe lucruri s-au mai ieftinit acum si nu are rost sa stai la 1500 Eur camera pe noapte cand poti sa stai foarte bine la 300 Eur / noapte ceea ce pentru noi ceilalti e un vis …

Previziunile sunt insa optimiste fiindca dupa cum ati vazut si la targul produselor de lux a fost inghesuiala iar cei de la hotelul in cauza si-au triplat numarul de vizitatori in ianuarie. Ceea ce oricum inseamna cam 2 camere ocupate pe zi in tot hotelul. Partea buna pentru ei este ca oferind conditii de lux cu cheltuieli de hotel normal isi scot banii destul de usor asa ca nu va ingrijorati prea mult pentru viitorul lor.

Cert este ca multe hoteluri isi repozitioneaza marca si incearca sa ocupe anumite nise fiindca ar fi o mare greseala sa se ofere lux generalist. Iata de exemplu Sofitel care si-a schimbat strategia si se axeaza pe clientii business si pe cresterea castigurilor pe camera.

Dar, dragii mei , la 159 de ani de la nasterea lui Eminescu,  Romania e cu totul alta …

httpv://www.youtube.com/watch?v=fEUdQ4cf9PA

Si nu uitati , ” E mai rau ca sa fii trist, fii mai bine optimist ” :) si pe timp de Criza investiti in alcool :)

2 thoughts on “Luxul si Criza Mondiala

  1. magazin online

    Cred ca unii prefera o cabana/pensiune la munte decat un hotel de lux intr-o metropola aglomerata.
    Este posibil ca si acest fapt sa contribuie la gradul acela de ocupare.

  2. admin Post author

    Acum depinde si de ce nevoie ai. Cu siguranta e mai bine sa stai la o pensiune la munte si poate chiar langa Bucuresti dar ce te faci daca ai treaba in oras dimineata ? Cu cate ore inainte trebuie sa pleci ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>