Carnavalul de la Venetia

Pentru ca se apropie doua dintre cele mai renumite carnavaluri din lume, cele de la Venetia si Rio, m-am gandit sa va fac putin “pofta”si sa va determin sa mergeti cateva zile pana in Italia, mai ales ca e destul de aproape de noi.

Cam ce va asteapta pe-acolo? Petreceri, baluri mascate, artificii, concerte, prezentari de moda, adica tot ce va poate incanta cele 6 simturi, aceasta fiind si tema carnavalului. Programul detaliat il puteti gasi pe site-ul oficial dedicat acestui eveniment.

Mastile venetiene au o istorie foarte interesanta, fiind folosite de mai toata lumea in trecut pentru a-si proteja intimitatea. Secolul XVIII a insemnat o perioada a declinului si a desfraului. Atunci atat taranii, cat si nobilii si chiar clericii! foloseau aceste masti pentru a-si ascunde identitatea si a-si face de cap :) fara a fi judecati ulterior. Importanta carnavalului a scazut treptat pana in 1930, cand Mussolini l-a interzis. In 1979, un grup de locuitori ai Venetiei si iubitori ai acestui oras, au hotarat sa reinvie traditia, astazi carnavalul fiind unul dintre principalele evenimente de acest gen ale lumii.

Mastile venetiene sunt unicat in intreaga lume, fiind lucrate manual si cu o maestrie desavarsita. Unul dintre cele mai faimoase magazine de masti este Carta Alta, de unde puteti achizitiona o masca la preturi intre 20 si 100 de euro.

Un sejur de 3 nopti in perioada Carnavalului, pentru o persoana, cu cazare, mic dejun si transport cu avionul incluse, ajunge la aproximativ 400 de euro.

Festivalul de la Venetia se desfasoara in perioada 14 – 24 februarie 2009. Asa ca as zice ca e un cadru mai mult decat romantic pentru a petrece Sf. Valentin. Asta daca nu sunteti sustinatori ai campaniei lansate zilele trecute :) . Daca da, atunci ganditi-va ca e un eveniment unic in lume la care merita sa luati parte. Mai ales ca nici nu e asa de scump.

Filmuletul de mai jos va introduce in atmosfera si sigur o sa va trezeasca interesul :) .

httpv://www.youtube.com/watch?v=Eq0_a-LCFEs&feature=channel

One thought on “Carnavalul de la Venetia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>