Aeroportul din Iasi

Avem in sfarsit si cea de a 2-a ruta internationala directa de la Iasi. La 2 ani aproape dupa ce am avut Iasi – Viena ne apropiem cu Iasi – Budapesta .

Indiscutabil in aceasta perioada am avut placerea sa mergem si spre Timisoara sau Cluj dar si spre Bucuresti si sa nu va aud ca astea nu sunt orase din Europa ca imediat va contrazic.

Care e de fapt problema cu acest aeroport, de ce nu reusim sa intram si noi in randul lumii ? Ca planuri avem Slava Domnului.

Am zburat de la Targu Mures la Barcelona ( zbor direct ) si de la Iasi nu se poate ? Nu stiu cati dintre voi au zburat de la Targu Mures vreodata ( acum paremise ca e si inchis sau macar temporar ) si cum ati gasit Aeroportul de acolo. Era cam ca o sala de curs, un amfiteatru mediu asta cu tot cu parte de check in, sala de asteptare, restaurant si partea de check out si bagaje.  Ce mai , un aeroport de tot rasul insa cu zboruri directe spre multe orase Europene la momentul respectiv. Acum vad ca se renoveaza si el dar nu va lasati pacaliti , el este exact cat e in poza de zici ca e statie de betoane nu capat de pista :)

Problema cea mare e ca la Iasi terenul e foarte bine situat si in momentul in care s-a aflat ca urmeaza sa se extinda pista si sa se modernizeze toti rechinii imobiliari din zona si-au cumparat pamant acolo , evident la preturi de mizerie , iar cand au fost rugati sa-l vanda pretul deja crescuse de 100 de ori.

Si uite cum un oras ce ar putea aduce lunar sute de straini la studii, in schimburi culturale , in interes de afaceri si asa mai departe , pierde sute de milioane de Eur din cauza unor HOTI.

Si , apropo, parcarea de la Tg Mures era de 4 locuri insa cu paznic ;)

2 thoughts on “Aeroportul din Iasi

  1. Geologul

    Totusi nu cred ca aeroportul Iasi trebuie extins pentru a suporta mai multe avioane,deoarece cu orarul actual vine un avion, sta o ora dupa care iar decoleaza si dupa aia 5 ore ai impresia ca aeroportul e parasit. Eu banuiesc ca pur si simpu cerererea nu e indeajuns de mare pentru a introduce noi rute ca altfel n-ar fi prea greu sa mai aterizeze un avion in alea 5 ore de pauza.

  2. admin Post author

    Numai eu stiu vreo 40 de oameni care calatoresc des in Europa si mor de draci ca n-au unde sa-si lase masinile in Bucuresti pe perioada cand sunt plecati. Si mai gandeste-te cata lume din judetele din jur l-ar folosi daca ar fi ca pe moment toti se duc la Bacau ( dar si ala e cam in paragina ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>