Turismul si Elena Udrea

Revenind la circul din aceste zile si la Ministerul Turismului, vorbim din nou despre Elena Udrea si noul sau portofoliu. Imediat ce a fost anuntat numele ei de catre Boc, au aparut si reactiile, speculatiile si dezvaluirile mai mult sau mai putin incendiare.

Dragos Anastasiu, presedintele ANAT a declarat: “Avem nevoie de tehnocrati, de buni manageri. Doamna Udrea este o persoana influenta, care stie sa bata cu pumnul in masa si de obicei primeste ceea ce-si doreste. In primul rand, este foarte bine ca avem un minister al turismului, iar eu am incredere in puterea doamnei Udrea de a obtine ceea ce vrea.”

Apropo de ce zicea domnul Atanasiu, ieri la un talk-show am auzit pe cineva care spunea ca acest minister al turismului a fost artificial creat pentru a-i gasi un loc si doamnei. Ca noi n-avem, de fapt, nevoie de un astfel de minister…Asta pentru ca ne merge asa de “bine” la capitolul turism si pentru ca avem o imagine “puternic” conturata pe piata internationala. Plus ca veniturile din turism sunt “colosale”. Probabil ca, atunci cand ne vom schimba mentalitatea in ceea ce priveste exploatarea potentialului turistic al tarii noastre si cand vom intelege ca putem face bani din aceasta activitate, ne va merge mult mai bine.

Elena Udrea, ministru al turismului, chestionata fiind pe marginea afacerilor sotului sau si a intereselor sale deosebite pentru acest domeniu, a declarat pentru a ne lamuri: “Ministerul Turismului se ocupă de cu totul altceva, face politici, nu se ocupă de proprietarii privaţi, de hoteluri sau de dezvoltatori. Dar e prea devreme să vorbim despre asta.” Sotul doamnei Udrea, Dorin Cocos si asociatii sai deruleaza numeroase afaceri acest domeniu, Cocos detinand, printre altele, cele 2 hoteluri Eurohotels din Bucuresti. Mai multe detalii puteti afla aici.

Asa ca ne intrebam: ce va face Elena Udrea la Ministerul Turismului? Ne va scoate din conul de umbra in care ne aflam? Vom avea parte de masuri reale de promovare a tarii noastre pe piata turistica internationala? Asteptam si speram, asta e cert.

Si daca tot vorbeam de femeile din politica si din viitorul guvern, filmuletul cu Roberta Anastase, viitorul presedinte al Camerei Deputatilor, fosta Miss Romania, este mai mult decat concludent. :) E un mister inca pt mine ce zice :P.

4 thoughts on “Turismul si Elena Udrea

  1. Simona Post author

    Personal nu am nimic cu Elena Udrea. Insa am avut senzatia ca numirea ei a fost pentru ca nu aveau pe cine altcineva sa puna la Ministerul Turismului. Nu contest faptul ca e desteapta si capabila pentru ca nu ar fi ajuns acolo unde e acum. Dar nu cred ca, mai ales in momentul asta, avem nevoie de un ministru care sa invete…

  2. Rares Tileaga

    De acord. La cata nevoie avem de o gandire inteleapta si experimentata intr-ale turismului, invatacelul Elena Udrea e un pas inapoi. Pana cand o sa avem un guvern la plezneala?????

  3. Radu

    E o tara la plezneala asa ca o sa avem o groaza de vreme numai guverne de genul asta … daca nu cumva ne intoarcem la comunism si totalitarism iar atunci sa vezi guvern beton!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>