Turismul si criza mondiala

Grele vremuri si pentru turism dupa cum anunta cei de la Perfect Tour . Cheltuielile cu vacantele se vor diminua din simplul motiv ca oamenii isi vor cheltui cu mai mare grija banii din ce in ce mai greu de obtinut.

Probabil ca turismul de shopping care incepuse sa se dezvolte surprinzator de repede va fi pe cale de disparitie si cu asta poate se duc si celelalte variante de turism aparute pentru a satisface publicul avid de petrecut timpul liber pe credit oriunde numai la munca nu :) , de genul Valentine’s Day, Halloween trip si alte de astea.

E clar ca agentiile mici vor intra intr-un oarecare declin fiindca daca tot vrei sa-ti dai banii munciti luni intregi pe o vacanta macar alegi o agentie cunoscuta, in care ai incredere sau cu care macar ai mai fost plecat tu sau vreo ruda ( multumita :) ).  Agentiile de apartament ce nu sunt nici macar touroperatoare si doar fac reselling pentru ofertele agentiilor mari , vor avea probleme destul de mari daca pana in acest moment nu si-au facut o cota de piata si un grup de clienti stabil, multumit si dornic de calatorii.

Fiindca in ultima vreme transportul aerian a suferit o scadere accentuata pachetele cele mai vandute vor ramane cele medii si cat mai apropiate de locul de viata al turistului mai ales ca precedentele cresteri ale traficului aerian au adus si o oarecare relaxare a turistului roman ( de ce sa merg cu masina pana la Viena 1750 de KM cand fac o ora si 10 min cu avionul si pretul cu tot cu taxe e tot cam pe acolo ? ). Nu mai renteaza sa mergi atat de departe si scump cata vreme poti spune ” Draga, anul asta ne facem vacanta la Techirgiol sau la Gura Humorului ” depinde de sezon.

Cand vom iesi din criza si vor aparea in sfarsit banii cei mult asteptati astfel incat sa putem lua iar credit doar cu buletinul turismul va reinflori si Europa se va speria din nou de noi crezand ca cerem azil politic.

One thought on “Turismul si criza mondiala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>