Top 5 Destinatii Europene de Craciun

M-am gandit ca, daca tot se apropie Craciunul si ieri a inceput, in mod oficial, sezonul sarbatorilor de iarna, sa fac un top al celor mai potrivite destinatii europene pentru a petrece aceste momente speciale. Criteriile pe baza carora am facut acest clasament: preferinte personale :). De fapt, cel mai mult a contat atmosfera.

1. Rovaniemi
Incontestabil, Rovaniemi e locul ideal pentru a petrece Craciunul. Si asta pentru ca Mosul e acolo si va puteti intalni cu el si primi un cadou (asta daca ati fost cuminti :) ). Puteti vizita Casa lui Mos Craciun, depozitul de jucarii care se goleste in Ajunul Craciunului si atelierul unde ajutoarele Mosului confectioneaza toate jucariile ce vor fi impartite copiilor.
Daca vreti si altceva in afara de Mos, va puteti plimba cu sania trasa de caini sau reni.
Ca sa va convingeti puteti sa-l vedeti pe Mosul Live ;) (bine,daca are si el chef sa se arate)

2. Praga
Praga e un oras special, cu o atmosfera aparte. O imbinare de vechi si nou, un oras cu mult stil si eleganta, cu oameni nu foarte deosebiti de ai nostri si cu o atmosfera ce va va face sa va simtiti ca acasa.
Nu trebuie sa va faceti probleme ca nu veti avea ce face in zilele de Craciun, ca nu veti mai gasi locuri in restaurante sau ca majoritatea vor fi inchise, pentru ca totul este gandit in detaliu. Intrati aici si veti vedea unde puteti merge in zilele de sarbatoare, evitand astfel surprizele neplacute.

3. Paris
Mie personal imi place foarte mult Parisul. E un oras boem, romantic si are in spate multa istorie si povesti ce merita ascultate. In plus, cea mai frumoasa priveliste a orasului e iarna, cand totul e acoperit cu zapada si mai ales noaptea, cand toate cladirile si monumentele importante sunt luminate de sarbatoare.
Chiar si de Craciun si Anul Nou, cele mai importante obiective turistice sunt deschise, asa ca le puteti vizita fara nici o problema. Centrul Pompidou, Turnul Eiffel, cinematografele si majoritatea restaurantelor asteapta sa va primeasca in zilele de sarbatoare. Daca reusiti sa mai ramaneti prin zona si dupa 1 ianuarie, veti putea profita de reducerile tentante din prima luna a anului.

4. Viena
Capitala Austriei e pregatita de sarbatoare inca de la sfarsitul lunii noiembrie. Celebra Piata de Craciun “Christkindlmarkt” din parcul Primariei te imbie cu ornamente unicat, turta dulce si celebrul punch. Romanii sunt pe locul 3, dupa sarbi si rusi, ca numar de vizitatori ai Vienei, mai ales in preajma sarbatorilor de iarna. E adevarat ca se mai spune ca atmosfera din Viena de sarbatori nu e atat de prietenoasa ca la noi, insa merita sa vezi Palatul Schonbrunn sau Opera Vieneza, impodobite de sarbatoare.
Cred ca merita sa-ti petreci sarbatorile in acest oras, mai ales daca ai langa tine familia si grupul de prieteni.

5. Sinaia
Si, ca sa vedem ca se poate petrece un Craciun foarte frumos si in Romania, locul 5 e ocupat de….Sinaia!!! Desi probabil toata lumea viseaza sa petreaca Craciunul prin diverse orase indepartate, imaginile urmatoare va vor convinge probabil ca si Romania are destinatii de vis.

Castelul Peles

Castelul Peles

Castelul Peles

De asemenea, puteti vedea si parerile strainilor despre Castelul Peles. . Asta cred ca ne ajuta sa deschidem ochii si sa invatam sa pretuim ceea ce avem atat de aproape de noi.
Desi nu e o destinatie cu mult mai ietina decat orasele straine, deoarece preturile de sarbatori pe Valea Prahovei sunt un pic cam piperate, cu siguranta peisajul va merita toti banii. De asemenea cei ce n-au vazut interiorul pot sa-si faca o imagine privind urmatorul filmulet.

2 thoughts on “Top 5 Destinatii Europene de Craciun

  1. Bran Belvedere

    Cu regret constatam cum tot felul de “specialisti” ofera sfaturi pe diverse domenii , din pacate si TURISMUL…printre ele !
    deci pe locul 1,2,3,4 destinatii externe de CRACIUN ? LOCUL 5 : SINAIA , ce victorie ROMANEASCA ! CE CLASAMENT !!! SI CINE-L propune nu are agentie de turism care vinde “externe” ca-i cu comision !? la intern au descoperit ROMANII net-u si fac rezervari singuri ! nici un loc liber pentru BUCOVINA, SIBIU, FAGARAS, HOREZU si BRAN MOECIU ca-s de-acolo ! ca doar ati auzit de cozonaci, colaci…de praga, de paris ….se colinda frumos la wiena, cirnati de scandinavia…NU-I ASA ? si de revelion tot asa o sa ne sfatuiasca “specialistii” ca sa ne dea afara la ora 00,00 cu un pahar de plastic in mina si un vin spumant de 2 euro dupa care “sarbatorim ” si noi pe strazi, casa-i european, … ASTA-CU SARBATORILE DE IARNA, si de Paste, in rest o fii bun si marocu, turcia, …noi generosii mergem la ei ca si ei vin la noi si lasa milioane aici, sau noi n-avem ce arata? noroc cu strainii MOLDOVENI, SI UCRAINIENI de rit vechi, care mai vin in ROMANIA ! tot estici ! ca-n rest… traiasca SPECIALISTII !

  2. Simona Post author

    Nu m-am pretins niciodata un specialist in domeniu si tocmai de aceea am si scris de la inceputul articolului criteriul pe baza caruia am realizat acest top: “preferinte personale”. Inteleg ca nu sunteti de acord cu mine si asta este dreptul dumneavoastra, insa va reamintesc ca un blog e pana la urma subiectiv, autorii exprimandu-si parerile personale pe marginea unor subiecte.
    Cat despre interese materiale, “vandut externe ca-s cu comision”, va asigur ca nu e cazul. Nu neaga nimeni faptul ca Romania nu are locuri frumoase insa sunt si in strainatate astfel de locuri ce trebuie vazute macar o data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>