Shopping in Istanbul

Si-asa vorbeam de bulgari ca ne-au luat-o inainte la capitolul turism. Acum turcii… Industria turistica din Turcia creste, in ciuda crizei economice. In 2008 s-au inregistrat cu 14% mai multi vizitatori decat anul trecut.
Presedintele ANAT-ului lor :)  a declarat ca Turcia a avut potentialul si inventivitatea de a intoarce aspectele negative ale crizei in favoarea lor si astfel turistii vor continua sa vina in Turcia, atrasi de preturile mai mici comparativ cu cele din regiune. Ganditi-va ca numai Antalya a primit 8.85 milioane de turisti in perioada ianuarie – noiembrie, majoritatea venind din Germania (2.25 milioane), Rusia si Ucraina.

Si daca tot spuneam mai devreme de inventivitate, Camera de Comert din Istanbul lanseaza un nou proiect, cel putin interesant: “Shopping in Istanbul”. Statul va pune la dispozitia turistilor, in perioada 15 martie – 15 aprilie 2009, bilete de avion ieftine si posibilitati de cazare la preturi mai scazute ca de obicei, pentru a-i atrage la cumparaturi in Istanbul. Planul prevede atragerea a 330.000 de turisti din Grecia, Bulgaria si statele din zona, Camera de Comert urmand sa colaboreze in acest sens cu agentiile de turism si hotelurile pentru a oferi strainilor preturi cat mai convenabile.

Asta da initiativa! Nu bataia de joc si circul care e momentan la noi. Oamenii astia chiar se preocupa de tara si chiar au idei pe care le pun in aplicare. Nu zic acum sa facem minunatii ca prin Dubai, dar niste masuri de bun simt n-ar strica. Sa vedem ce-o sa faca ANAT-ul in sensul asta. Pana atunci, ganditi-va si planificati-va timpul in asa fel incat, de ce nu, sa ajungeti dupa jumatatea lunii martie pana in Istanbul. Aveti ce vedea, mergeti la cumparaturi si vor fi si preturi acceptabile.

Pun si doua poze ca sa va conving :D.

moscheea_albastraistanbul1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>