Revelion pe Valea Prahovei

Din intamplare am citit un articol despre Revelion, preturi, agentii si am ramas uimita. Primul lucru care mi-a venit in minte la sfarsit a fost: de ce revelion pe Valea Prahovei? Pai, daca o luam logic si treptat, ajungem la concluzia ca e ciudat. Asa cum cred eu si cum am auzit de la multi prieteni de-ai mei, nu mai merita sa mergi la munte la noi de Revelion.

Dupa mine exista 3 categorii de oameni:
1. cei care nu-si permit sa dea un salariu pe 3-4 zile la Sinaia sau Predeal de Revelion,
2. cei care-si permit si prefera sa se duca de sarbatori la ski in Austria cu aceiasi bani dar cu partii mult mai bune, conditii si servicii superioare celor de la noi si
3. cei care-si permit si mai mult si nu se uita la bani. Acestia din urma dau cu usurinta 1000 de euro pentru 4, 5 nopti in Poiana Brasov, de Revelion. Cu toate facilitatile incluse, e adevarat.

De aici incepe eterna disputa a celor pro revelion in strainatate cu cei ce nici nu concep parasirea meleagurilor autohtone. Punctul cheie al acestui conflict e atmosfera. “Ei nu stiu sa se distreze, nu sunt traditiile de la noi, nu e atmosfera”. Eu personal cred ca, pana la urma, daca esti alaturi de cei dragi si apropiati tie de Revelion, atmosfera e o chestie care vine de la sine si tine mai putin de locul in care te afli.

Cum ne gandeam cu totii si cum ar fi fost logic, odata cu venirea crizei trebuiau sa se modifice si preturile. Mai putini turisti, cerere mai mica deci si preturi mai mici. Bineinteles, asta nu s-a intamplat si Valea Prahovei o sa fie full de turisti si anul asta. S-au vandut aproape toate pachetele turistice si toate locurile pentru Sarbatori. Asa ca totul e bine si frumos. Ati vazut si voi ca a si nins si daca nu e zapada sunt tunuri ;) . Deci, no problem.

Criza? Ce-i aia? Unde? Romanii o duc bine si-si permit. Mergem pe Valea Prahovei de Revelion? Cat costa? 1000 de euro? Atat? Normal ca mergem…

PS: Si-n Austia a nins, si inca mai mult. Cel mai mult din ultimii 80 de ani. Partiile sunt mult mai bune. E si mai ieftin. Si atmosfera faci daca nu e.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>