Palazzo Versace Dubai – Prima plaja “congelata” din lume

Asta ca sa incepem saptamana prin a ne minuna si a ne da seama cat de departe suntem. Si nu vorbesc acum neaparat de Dubai. Asa…in general.
Marea stire a zilei de astazi: Versace isi face hotel in Dubai cu o plaja racita in mod artificial, pentru ca turistii sa se poata plimba linistiti sau intinde pe nisip in zilele toride. Plaja va avea un sistem de tevi pe sub nisip prin care va trece o subtanta racoritoare ce va absorbi caldura de la suprafata. Si piscina va fi racita si exista si propunerile de a instala niste ventilatoare uriase care sa sufle o briza racoritoare pe plaja.
Bineinteles, tot acest proiect a enervat la culme militantii pentru protectia mediului, mai ales ca in aceste zile, peste 11.000 de politicieni s-au adunat la Poznan, in Polonia pentru a discuta despre reducerea emisiilor de gaze. Ori tocmai aceste cladiri si sisteme ar duce la schimbarea climei si la incalzirea globala. Pana la urma se stie ca Dubai-ul e un loc unde problemele de genul asta nu sunt luate in calcul si cam toata lumea inventeaza cate ceva pentru a iesi in evidenta.

Primul Palazzo Versace este deja deschis pe Coasta Australiei, urmand ca hotelul din Dubai sa fie al doilea din acest lant. Hotelul va fi deschis fie la sfarsitul anului viitor, fie la inceputul lui 2010 si avea 10 etaje, 213 camere din care o parte cu piscina proprie si 169 de apartamente. Inca 15 noi hoteluri de acest tip vor fi deschise in anii urmatori.

Mie personal mi se pare ca Dubai-ul e un loc unde e posibil orice. Un loc unde e permis totul. Unde marile companii si oamenii celebri se duc si creeaza doar lucruri spectaculoase. Probabil ca ne-avand prea mari griji, stau si concep tot felul de proiecte. Si pana la urma e misto sa vezi ca se poate.
Cei ce se ocupa de Palazzo Versace si de acest proiect au spus simplu: “asta e luxul pe care-l vor oamenii bogati”. Si cum competitia de acolo e poate cea mai acerba din lume, cu Burj-ul de 7 stele si muuulte alte hoteluri grandioase, trebuie facut totul pentru a satisface clientii. Si nu orice fel de clienti, ci pe cei de top.

Sunt fan Dubai din multe puncte de vedere. Ce nu-mi place in toata treaba asta e opulenta, aurul, pietrele…e exagerat totul parca. In schimb admir faptul ca au putut face toate lucrurile pe care le vedem noi azi si de care ne minunam in foarte scurt timp, imi place ca sunt inventivi si reusesc sa materializeze
toate proiectele ce par in prima faza irealizabile.
Asa ca, Bravo Versace!!! :) Si Hai Armani si Cavalli! :) Sa va vedem pe voi acum!

3 thoughts on “Palazzo Versace Dubai – Prima plaja “congelata” din lume

  1. Carmen

    […]Mie personal mi se pare ca Dubai-ul e un loc unde e posibil orice. Un loc unde e permis totul. Unde marile companii si oamenii celebri se duc si creeaza doar lucruri spectaculoase. Probabil ca ne-avand prea mari griji, stau si concep tot felul de proiecte. Si pana la urma e misto sa vezi ca se poate[…]Foarte adevarat!

  2. Simona Post author

    Cea mai mare frustrare a mea e ca vedem ca se poate si totusi nu facem nimic in sensul asta. Suntem prea preocupati cu alte “probleme” si-i lasam pe bulgari (de ex) sa ne-o ia inainte la capitolul Turism. Pacat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>