De sarbatori in Grecia?

Probabil ati auzit cu totii de revoltele ce au loc in Grecia, in special in Atena si Salonic, in urma uciderii unui baiat de 15 ani de catre un politist. Conflictele dureaza de 5 zile si se pare ca politia este incapabila sa tina situatia sub control. In plus, conflictul se adanceste pe masura ce intervin si factorii politici in joc. Acum se doreste inlaturarea guvernului conservator, clatinat si asa destul de mult de scandaluri de coruptie si de efectele crizei mondiale.

Turistii sunt sfatuiti sa nu paraseasca hotelurile. Atmosfera este irespirabila pentru ca in aer sunt nori de fum de la masinile incendiate si gaz lacrimogen, imprastiat de politie pentru a indeparta protestatarii.
Violente s-au raportat in orase din intreaga tara, precum Rhodos si Creta. Sectiile de politie din Piraeus si Corfu au fost si ele atacate. Orasul Salonic, al doilea ca marime din Grecia, este si el angrenat in puternicul conflict. Se pare ca violentele au cuprins 10 orase grecesti iar pagubele provocate in Atena sunt estimate la aproximativ 200 milioane de euro!!!!Si ca totul sa fie “perfect” doua mari sindicate din Grecia au intrat in greva ieri, perturband transportul aerian, maritim si public.

Bineinteles ca in toata debandada asta, trebuia sa aiba cineva de castigat: hotii, normal. Care au inceput sa profite de nebunie si sa fure din magazinele sparte de protestatari. Ieri am vazut si eu ca, (asa cum ma asteptam), printre hoti erau si romani. 8-|

In fine, ati vazut si voi cam care e situatia. Ambasadele tuturor statelor isi sfatuiesc cetatenii sa nu mearga in Grecia acum, sau daca o fac, sa fie foarte atenti si sa evite Atena si Salonicul. Sa zicem si sa speram ca totul se va termina in cateva zile. Ok, si ce ramane in urma? Strazi devastate, masini incendiate si magazine sparte? Orice eforturi ar face autoritatile, urmele nu se pot sterge asa usor.

Nu vreau sa va sperii dar informati-va inainte de a pleca in Grecia in vacanta! Doar nu vreti sa va treziti cu surprize neplacute, mai ales de sarbatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>